şehrin içinde doğa
ArabicChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishTurkish

Bilişim-Robotik Atölyesi

Doku Koleji’nde Bilişim teknolojileri eğitimimiz, öğrencilerimizin teknoloji okur yazarı olmalarına yönelik içeriği kapsayan bir program dahilinde sunulmaktadır. Öğrencilerimizin problem çözme becerilerini geliştirmek için algoritma, kodlama, oyun programlama, artırılmış gerçeklik, 3D oyun tasarımı ve robotik çalışmaları yapılmaktadır.

Doku Koleji’nde yapılan çalışmalarda, Robotik-Kodlama sadece verilen materyalin kodlanması değildir. Eldeki materyaller ile çalışan bir ürün çıkarmak robotik-kodlamanın yaratıcılık kısmında yer almaktadır. Önce hayal edilir, ürün tasarlanır ve kodlanarak çalışır hale getirilerek yaratıcılığın kazandırılması hedeflenir. Kodlanan ürünün çalışmaması, kodlardaki hata, ürün tasarımındaki sorun gibi ürün çıkarma sürecindeki problemler ve hatalarla karşılaşabiliriz. Çocukların karşılarına çıkan bu durumda kazandıkları ve geliştirdikleri problem çözme becerisi ile sorunların üstesinden gelmeleri kolaylaşmaktadır. Kazanılan bu beceriyi hayatlarının içine entegre ederek önlerine çıkan sorunlar karşısında çözüm üretebilmeleri sağlanmaktadır.

Öğrencilerimizin, sadece ders içerisinde değil ders dışında farklı şehir ve platformlarda da kendilerini gözlemleyerek deneyim kazanmaları için, TEKNOFEST, WEX ROBOTICS, FIRST LEGO LEAGUE gibi takım ve bireysel mücadelenin içinde var olacakları alanlara proje ve çalışmaları ile katılmalarını sağlayacak içerikleri programımıza yerleştirmekteyiz.

Hafta sonları kulüp bünyesinde açtığımız bireysel ilerlemeyi sürdürecek derslerle de öğrencilerimizin ilgi ve alanlarına göre gelişimlerini destekliyoruz.